Chinezen Maken Muizen Met Twee Moeders, En Twee Vaders

0
406

 October, 11, 2018 (RBB NEWS) – Chinese wetenschappers melden dat ze babymuizen hebben gecreëerd uit twee moedermuizen. Ook slaagden ze er in om twee vadermuizen ‘eigen’ kinderen te laten krijgen.

De experimenten van de Chinese Academie van Wetenschappen zijn vandaag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Stem CellMet een eitje van het ene vrouwtje en een stamcel van het andere en met aangepast dna kregen de muizen kleintjes. Die bleven leven en kregen zelf ook weer nageslacht.

De procedure met mannetjes was ingewikkelder en het resultaat viel tegen. De nieuw gecreëerde muizen gingen na een paar dagen dood.

Weinig praktisch nut

Collega-wetenschappers noemen de resultaten indrukwekkend en boeiend. Verder zien ze echter weinig praktische toepassingen. De kans op afwijkingen is heel hoog. De kans dat ook mensen op deze manier aan nageslacht kunnen komen, lijkt daarom ver weg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here