Gewonden door op hol slaan van roltrap in metrostation Rome

101
2967

In een metrostation in Rome zijn 24 mensen gewond geraakt toen een roltrap op hol sloeg. De meeste gewonden zijn fans van de Russische voetbalclub CSKA Moskou, die in Rome zijn vanwege de Champions Leaguewedstrijd tegen AS Roma. Bij een van hen zou een deel van de voet zijn geamputeerd.

Springende fans

Tegen 19.00 uur nam het tempo van de roltrap in metrostation Repubblica plotseling extreem toe, is te zien op beelden op sociale media. Volgens getuigen klonk er een harde klap en was er voor mensen op de neergaande roltrap te weinig tijd om zich in veiligheid te brengen.

De krant Corriere della Sera meldt dat er te veel mensen op de roltrap stonden. Toen de supporters van CSKA Moskou begonnen te springen, zou de roltrap ontregeld zijn geraakt.

Kneuzingen en botbreuken

Na het incident werd het metrostation afgesloten. Brandweerlieden moesten mensen die vastzaten tussen de treden van de roltrap bevrijden.

Ook werden mensen met kneuzingen en botbreuken in het ziekenhuis opgenomen, veroorzaakt door de paniek die ontstond toen de roltrap op hol sloeg.

 

101 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here